Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) |
||
PROJENİN ADI |
YIL |
PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ |
Bakterilerin Yeni ve Ucuz Floresan Yöntemlerle İzlenmesi ve Patojenitelerinin Engellenmesi |
2016 |
Dr.Öğr.Üyesi. Sündüs Erbaş Çakmak |
Organik Güneş Pilleri için Tiyenil-Bodipy Molekülünün Tasarımı, Sentezi ve Güneş Pili Oluşturulması |
2017 |
Dr.Öğr.Üyesi. Yusuf Çakmak |
Arabidopsis Thaliana Yağ Asiti Desaturaz 2 (fad2) Geninin Epigenetik Regülasyonu ve Epigenetik Mutantların Yağ Asiti Kompozisyonu Üzerine Etkilerinin Araştırılması |
2017 |
Doç. Dr. Çağla Altun Sönmez |
Aflatoksin B1 (AFB1) Tespiti için Silika Nanoparçacık Tabanlı Lateral Flow Test Platformunun Geliştirilmesi |
2017 |
Doç. Dr. Mahmut Deniz Yılmaz |
Probiyotik Lactobacillus rhamnosus’un Peynir Altı Tozu İçinde Enkapsülasyomu ile BİYO-PAST Üretimi ve Yoğurtta Kullanımı |
2017 |
Prof. Dr. Zümrüt Begüm Ögel |
Bacillus Thrungiensis Var. Kurstaki HD-73 Suşunun Üretim Koşullarının Konvansiyonel Büyüme Ortamında Optimizasyonu |
2017 |
Doç. Dr. Kıvanç Bilecen |
Mikroalglerde Antioksidan Aktivitenin Araştırılması |
2017 |
Arş. Gör. Onur Bulut |
Konya Ekolojik Koşullarında Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Gen Kaynaklarının Korunması Üzerinde Çalışmalar |
2017 |
Prof. Dr. Menşure Özgüven |
Nane (Mentha L.) Türlerinin Konya Ekolojik Koşullarında Endüstriyel Potansiyellerinin Belirlenmesi) |
2017 |
Prof. Dr. Menşure Özgüven |
Türkiye de Yetişen Cistus Türlerinin Antioksidan Özelliğinin Belirlenmesi ve Gıda Sektöründe Doğal Katkı Olarak Kullanılabilirliğinin Arş. |
2017 |
Prof. Dr. Münevver Sökmen |
Aromatik Bitki Ekstre ve Yağlarının Et Ürünlerinin Raf Ömürlerinin Üzerine Etkilerinin Araştırılması |
2017 |
Dr.Öğr.Üyesi.Ayça Gedikoğlu |
Yeni Tip Ağartıcı Nanokatalizörü Olarak Geçiş Metali Şelatlı Biyopolimer-Nanosilika Hibrit Sistemlerinin Hazırlanması, Karakterizasyonu ve Etkinliklerinin Ölçülmesi |
2017 |
Arş. Gör. Merve Yurdakul |
Yumurta kabuğu Atıklarının Alg Katkılarla Zenginleştirilerek, Bitki Beslemede Değerlendirilmesi |
2017 |
Dr. Öğr. Üyesi Handan Ertürk |
Derin Öğrenme Metotları ile Robot Kol Hareket Prosedürlerinin Otonom Olarak Öğrenilmesi |
2017 |
Dr. Öğr. Üyesi Burak Yılmaz |
Amilaza Duyarlı Nanopestisit ve Sinek Popilasyonlarına Etkisi |
2018 |
Prof. Dr. Veli Cengiz Özalp |
Otomatik Çapalama İçin Derin Öğrenme Metodları ile Yabani Ot Tespit ve Bölütleme |
2018 |
Dr. Öğr. Üyesi Zafer Arıcan |
Çörek Otu (Nigella savita),Susam (Sesamun inducum),Keten (Linum usitatissimum), Üzüm Çekirdeği (Vitis vinifera),Nar Çiçeği (Punita granatum), Aspir (Carthamus tinctoris) Yağlarının Kalite Özelliklerinin Arş. |
2018 |
Ar-Ge Uzm. Alp Özgüven |
Lavanta (Lavandula angustifolia ve lanavdula intermedia), Nane (Mentha piperita), Melissa (Melissa officinalis),Adaçayı (Salvia officinalis ve Salvia fruticosa),Sarı Kantaron (Hypericum perforatum) ve Kekik (Origanum ve Thymus spp.), Yağlarının Kalite Özelliklerinin Arş. |
2018 |
Ar-Ge Uzm. Ayşe Özdaş |
Biberiye ve Benzeri Bitkilerden Değerli Kimyasalların Elde Edilmesi ve Gıda Sektöründe Doğal Katkı Olarak Kullanılabilirliğinin Araştırılması |
2018 |
Prof. Dr. Atalay Sökmen |
Çevre Dostu Tarım Tekniklerinin Benimsenmelerinde Risk ve Bilgi Kaynaklarının Etkilerinin Belirlenmesi |
2018 |
Doç. Dr. Haluk Gedikoğlu |
Probiyotik ile Zenginleştirilmiş Yenilebilir Kaplama Geliştirilmesi ve Çilek Üzerinde Uygulanması Projesi |
2018 |
Dr. Öğr. Üyesi Kübra Sultan Özdemir |
Ev Sineği (musca domestica) popülasyonlarında önemli gıda patojenlerinden olan staphylococcus aureus taşıyıcılığının ve izole edilen suşların virulans özelliklerinin belirlenmesi |
2019 |
Ar-Ge Uzm. Mert Sudağıdan |
Sivrisinek ve ev sineği mücadelesinde kullanılan insektisitlerin patojen bakteriler üzerindeki inhibisyon özelliklerinin araştırılması" Projesi |
2019 |
Ar-Ge Uzm. Hakan Eligül |
İmalat Sanayide Faaliyet Gösteren İşletmelerin Endüstri 4.0’a Geçiş Süreci Üzerine Bir Anket Çalışması” Projesi. |
2019 |
Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Sarı |
Peynir Altı Suyundaki Bazı Patojenlerin Büyüme Sınırlarının Belirlenmesi |
2019 |
Prof. Dr. Sencer Buzrul |
Alzheimer Hastalığına Yönelik Biyobozunur Materyaller Kullanılarak Mitokondri Hedeflemeli İlaç Geliştirilmesi |
2019 |
Doç. Dr. Mahmut Deniz Yılmaz |
Peptit-Dnaoligo Nanofiberi İçeren Kitosan Nanokapsüllerin Karakterizasyonu |
2019 |
Dr. Öğr. Üyesi Deniz Sezlev Bilecen |
Farklı Ekstraksiyon Yöntemleriyle Elde Edilen Hindistan Cevizi Yağının Kimyasal Bileşiminin İncelenmesi |
2019 |
Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Aytaç |
Gıda Katkı Maddelerinin Protein ve Fenolik Bileşenlerle Etkileşiminin İncelenmesi |
2019 |
Dr. Öğr. Üyesi Gonca Bilge |
İnsan Deri Fibroblast Hücrelerinde Biyoaktif Peptid-ASO Nanofiber Yüklü Kitosan Nanokapsüllerinin Sitotoksik Etkisinin Araştırılması |
2019 |
Arş. Gör. Esra Yetişgin |
Bazı Tıbbi ve Aromatik Bitki Uçucu Yağ ve Ekstraktlarının Bezelye Bakteriyel Yaprak Yanıklığına (Pseudomonas Syringae Pv. Pisi) Antibakteriyel Etkilerinin Araştırılması |
2019 |
Arş. Gör. Mustafa Alparslan Umarusman |
Kefir İçeriğindeki farklı bakterilerin kefir biyofilmleri üzerine etkilerinin araştırılması |
2019 |
Doç. Dr. Kıvanç Bilecen |
Besin kısıtlamasının yüksek sıcaklığa dayanıklı yeşil mikroalg Scenedesmus sp. nin yağ asidi kompozisyonu üzerine etkileri |
2019 |
Doç. Dr. Çağla Sönmez |
Antifibrotik Özellikleri Olan Peptit Nanofiberlerin Sentezlenmesi |
2019 |
Dr. Öğr. Üyesi Gülcihan Gülseren |
Fungal Poliketidlerin Bitki Patojenlerinin Biyofilm Oluşumu Üzerine Etkisinin Araştırılması |
2019 |
Arş. Gör. Aylin Gazdağlı |
Mikroalg Kullanarak Gümüş Nanoparçacıkların Yeşil Sentezi ve Antibakteriyel Aktivilerinin Araştırılması |
2019 |
Arş. Gör. Onur Bulut |
Badem Sütü ve Badem Sütlü Kahveli İçecek Üretimi |
2019 |
Arş. Gör. Cansu Leylak |
Sütte Clostridium Tyrobutyricum Bakterisinin Moleküler Teknikle Tayini |
2019 |
Ar-Ge Uzm. Selçuk Aytören |
Pisagor Bulanık TOPSIS Yöntemi Kullanılarak En Uygun Bakım Stratejisinin Seçilmesi: Bir Gıda İşletmesinde Uygulama |
2020 |
Dr. Öğr. Üyesi Beyzanur Çayır Ervural |
Mikroalglerin uzun süreli saklanabilmesi ve stoklanabilmesi için soğukta saklama (cryopreservation) yöntemlerinin geliştirilmesi |
2020 |
Dr. Öğr. Üyesi Handan Ertürk |
Şeker pancarı tohumlarında priming uygulamalarının fide kalitesi ve performansı üzerine etkileri |
2020 |
Prof. Dr. H. Özkan Sivritepe |
Antisens oligonükleotit-Nanofiber Yüklü Nanokapsüllerin Kolajen-tip 1 Ekspresyonu Üzerindeki Etkisinin İncelenmesi |
2020 |
Dr. Öğr. Üyesi Gülcihan Gülseren |
Toptan elektrik piyasasında piyasa gücünün ve santral yatırımlarının incelenmesi |
2020 |
Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Kurucu |
CTGF antisens oligonükleotit’in etkinliğinin incelenmesi |
2020 |
Dr. Öğr. Üyesi Deniz Sezlev Bilecen |
Antimikrobiyal peptitlerin helicobacter pylori üzerindeki etkilerinin incelenmesi |
2020 |
Arş. Gör. Esra Yetişgin |